• slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide


OHJEET KENTÄLLE JA HALLIIN

Olethan aina ajoissa paikalla (viimeistään 20 minuuttia ennen harjoitusten alkua). Muista lämmitellä ja jäähdytellä koirasi hyvin ennen treenejä sekä treenien jälkeen! Lämmittelyllä tarkoitetaan tasaista kävelyä / ravia – ei pallon heittelyä tms. Hyvällä alkulämmittelyllä ja loppujäähdyttelyllä mahdollistetaan koiran ja ohjaajan lihaksiston kunnossa pysyminen ja edistetään tapaturmien ennaltaehkäisyä. Muistathan lenkittää koiraasi tarpeeksi myös ennen omaa vuoroasi ja heti oman vuoron jälkeen.

Harjoituksissa toimitaan aina koulutusohjaajan ohjeiden mukaan, mutta hyvät käytöstavat ja koiran asiallinen kohtelu on muistettava kentällä/hallilla myös omissa treeneissä. Pidetään kentät ja halli yhdessä siistinä, jotta kaikkien on mukava tulla harjoituksiin. Seuran esteet ovat yhteisillä varoilla hankittu, joten niitä tulee käsitellä sen mukaisesti.


Esteiden käsittelyohjeet:

Mikäli esteitä menee treeneissä rikki, tulee siitä ilmoittaa välittömästi estevastaavallemme.

● Esteitä ei tarvitse kasata treenien jälkeen pois, mutta ”pieni sälä” (esim. namikipot, verkot, muoviohjurit yms.) tulee kerätä treenialueelta pois, niille merkatuille/varatuille paikoille. Mikäli joku este (poislukien kontaktiesteet) on hallissa sinulle väärässä paikassa, älä siirrä sitä vain kentän reunalle, vaan kanna se esteille tarkoitetulle alueelle!

● Älä siirtele esteitä, jos et pysty niitä yksin turvallisesti käsittelemään!

● Kumirouhepintainen A­-este on korkeussäädettävä, este säädetään sen ollessa kyljellään maata vasten. Vanhempi A­-este ei ole säädettävissä.

● Kumirouhepintainen sinimusta puomi on korkeussäädettävä, mutta alastulo-osat on irrotettava säädön ajaksi.

○ puomi ei missään tapauksessa kestä väkisin ”runnomista” ja alastulo-osien tukijalkoja tulee käyttää.

○ Puomissa tulee käyttää aina molempia alastuloja

○ Sinikeltainen puomi ei ole säädettävä, muutoin käsiteltävä samoin.

● Kumirouhepintaista keinua ei tule koskaan käyttää ilman mustaa painopussia keinun säätöjalan päällä, mutta korkeutta säädettäessä paino tulee ottaa pois.

● Putket & painot:

○ Putkipainoja tulee käsitellä todella varoen eikä niitä voi heitellä putken ympärille.

○ Putkia ei saa liikutella tai siirrellä painot päällä, koska putken rakenne ei kestä sitä.

○ Putket tulee kantaa paikoilleen, eikä vetää tai kierittää pitkiä matkoja.

● Pujottelut:

○ Uudemmat sini­keltaiset kepit eivät normaalisti ole taitettavissa/osiin hajotettavissa, vaan ne kannetaan vähintään 3 ihmisen toimesta paikoilleen.

■ Käsittele muovisia keppejä siististi. Ne ovat taipuisia ja täten menevät herkemmin rikki.

○ Metallipujottelu tulee siirtää kaksinkertaiseksi kasattuna niin, että liitoskohtiin ei kohdistu painetta.

○ Kesäkentällä kujakeppien puiset (keltaiset) kepit pitää aina irrottaa kujasta erikseen treenien päätyttyä. Kastuessaan puiset kepit paisuvat ja juuttuvat kujaan kiinni, mikäli kepit ovat jätetty paikoilleen.

○ Pujottelun verkkoja tulee käsitellä erityisen varovaisesti ja mikäli niitä vääntyy koiran käytössä, tulee ne oikoa takaisin normaaliin kuntoon.

○ Muovisia ohjureita ei saa jättää maahan vaan ne tulee siirtää aina joko hallissa seinälle tai kesäkentällä verkkoon roikkumaan.

● Jos siirrät hypyn pois treenialueelta, rimanpidikkeet tulee kerätä rimanpidikekanisteriin.

● Jos yhdistelet esteitä erikoisesti, esim. pöytä ja puomin alastulo, käytä silti alastulo-osien tukea ja siirrä esteet takaisin paikoilleen lopetettuasi treenit.


Kiimaiset nartut saavat osallistua seuran kaikille kursseille ja käyttää hallia/kenttää omatoimiharjoitteluun, mutta nartulla on oltava aina juoksusuoja päällä harjoitusten ajan. Odotteluajat kiimainen narttu tulee pitää hallin ulkopuolella tai kentän aitojen ulkopuolella (mieluiten autossa odottamassa).


Pidäthän harjoitusten odotteluajan koirasi kytkettynä ja riittävän etäällä muista koirista yhteenottojen välttämiseksi – koirasi ei tule harjoituksiin tapaamaan muita koiria vaan harjoittelemaan sinun kanssasi! Hallikaudella pidäthän koirasi kytkettynä kaikkialla muualla paitsi treenituokion aikaan nurmialueella. Halliympäristö on käytössämme koirien ulkoiluttamiseen, mutta pysythän poissa alueella olevien talojen ja rakennusten pihoista. Muistathan pitää hallin ympäristön siistinä ja kerätä koirasi jätökset! Hallirakennuksessa toimisto-/keittiö-­ ja wc­-tilat ovat koirilta kiellettyä aluetta. Kesäkaudella agilitykenttämme läheisyydessä harjoittelee myös ravihevoset raviradalla sekä palveluskoiraharrastajat omalla kentällään, joten yhteentörmäysten välttämiseksi huolehdithan koirasi hallinnasta tarkasti. Raviradan käyttö ulkoilutusalueena on ehdottomasti kiellettyä, mikäli radalla on hevosia harjoittelemassa.


Siisteys hallilla:

● Tupakointi hallissa/kentällä ja välittömässä läheisyydessä on ehdottomasti kielletty!

● Hallin sisätiloissa on ehdoton merkkailukielto, sisällä pissaamisesta tai muusta tarpeen tekemisestä tulee 10€ pissasakko. Ulkoilutathan siis koirasi huolellisesti, ettei vahinkoja pääse sattumaan.

● Hallin ympäristön siisteydestä on pidettävä erityisen hyvää huolta. Merkkailu tm. rakennusten ja seinustalle ja ovenpieliin on ankarasti kiellettyä! Kerääthän kaikki omasi ja koirasi roskat/jätökset roskikseen.

● Roskakori ja kakkapusseja löytyy kulkuovien läheisyydestä (kentän varustelaatikosta).


Kiinnostaako jäsenyys?

Jos kiinnostuit toiminnastamme ja jäsenyys kiinnostaa, käy täytä jäsenhakulomake!

Tulevat agilitykilpailumme.

Sagin kisakalenterista löydät tulevat agilitykilpailumme.

Ilmenikö kysyttävää?

Jos et löytänyt vastausta näiltä sivuilta, niin kysäise LAKKEn hallituslaisilta hallitus@lakeudenkennelkerho.fi