Jäsenyys

Täältä löydät tärkeimmät tiedot ja ohjeet jäsenyydestä, agilitylisenssistä sekä talkoovelvoitteesta!

MITEN PÄÄSEN

Jäseneksi?

Minulla ei ole aiempaa kokemusta lajeista

  • Uutena lajin harrastajana pääset mukaan toimintaamme alkeiskurssin kautta. Järjestämme alkeiskursseja kysynnän mukaan (noin kerran vuodessa)
  • Tiedustele seuraavan alkeiskurssin alkamisesta suoraan koulutusvastaavaltamme tai seuraa www- ja Facebook-sivujamme

Olen harrastanut aiemmin

  • Täytä jäsenhakulomake ja saat vastausviestinä sen hetkisestä kurssitilanteestamme
  • Jos viikkokursseilla on tilaa, järjestämme uusille koirakoille joko yhteisen jäsenkatselmuksen tai kaksi testikertaa koirakolle suunnitellussa viikko-ryhmässä. Testikertojen perusteella ryhmän kouluttaja arvioi koirakon soveltuvuuden jäseneksi ja ryhmään.

Jäsenetuina ovat muun muassa jäsenalennukset seuramme kilpailuissa ja tapahtumissa, seuran kustantama ensimmäinen virallinen startti agilitykilpailuissa sekä vapaaharjoitteluoikeuden anominen.

Jäsenyys katkeaa jäsenmaksun suorittamatta jättämisestä eräpäivään mennessä. Jäsenyyttä tulee tällöin anoa uudelleen. Seuran jäsenyyttä voi anoa täyttämällä jäsenhakulomakkeen. Seuran jäsenmaksu on 25€/vuosi (saman talouden muut jäsenet 15 €) sekä liittymismaksu 10€.

AGILITYLISENSSI


Kaikkien agilityharrastajiemme ja seurassamme viikkokurssia kouluttavien tulee hankkia Suomen Agilityliiton agilitylisenssi ja valita edustusseuraksi Lakeuden Kennelkerho. 

Kilpailulisenssi (A­- tai B-lisenssi­) on pakollinen kaikille niille, jotka haluavat kilpailla koiransa kanssa virallisissa agilitykilpailuissa.

Harrastaja­lisenssi (C-lisenssi) sopii niille harrastajille, jotka eivät halua kilpailla virallisissa kilpailuissa kuluvan kalenterivuoden aikana. Kaikki seuramme jäsenet edustavat kilpailuissa automaattisesti edustussäännön mukaisesti LAKKEa, mutta poikkeukset (esimerkiksi kesätöissä paikkakunnalla olijat) hallitus käsittelee vapaamuotoisten anomusten pohjalta erikseen.


Mitä lisenssi sisältää?

Lisenssi sisältää ohjaajan vakuutuksen, joten mahdollisten vahinkojen sattuessa vakuutus korvaa lääkärikuluja jonkin verran. Lisenssin vakuutus on vain ihmisille, koira on vakuutettava itse. Lisenssin voi lunastaa myös ilman vakuutusta, mikäli harrastajalla on olemassa tapaturmavakuutus. Todistus vakuutuksesta on tällöin toimitettava Agilityliittoon erikseen. Lisenssi hankitaan Suomisportin sivuilta aina vuodeksi kerrallaan. Jos tarvitset lisäohjeita, kysy rohkeasti apua esimerkiksi kouluttajaltasi.


MITÄ TARKOITTAA

Talkoovelvoite? 

Jotta seuramme toimii ja pystyy tarjota muun muassa koulutuksia, tarvitsemme siihen jokaisen jäsenen panostusta erilaisissa talkoissa ja kisoissa. LAKKElla on käytössä talkoovelvoite jokaisen kauden (kesä/talvi) osalta. Kullakin kaudella kerättävät tuntimäärät ilmoitetaan erikseen ennen kauden alkua. Talkootuntien määrä suhteutetaan tulevan kauden suunniteltuihin tapahtumiin ja jäsenmäärään. Ilman aktiivisia jäseniä seura ei pysty toimimaan, joten jokaisen antama työpanos on tärkeää tapahtumien läpiviennin kannalta! Linkki ajantasalla olevaan talkootuntilistaan löytyy jäsenosiosta, samasta tiedostosta näet myös tiedossa olevat tulevat talkoopäivämäärät.

Alla tiivistettynä talkootuntivelvoitteen ydinkohdat:

1. Talkoovelvoitteet kerätään tunteina

2. Kuluvalla kaudella (kesä/talvi) kerättävät tunnit antavat oikeuden osallistua seuraavallakin kaudella LAKKEn kursseille tai anoa vapaaharjoitteluoikeutta.

Ryhmäpaikkaa voi hakea, vaikka talkootunnit eivät olisi täyttyneet. Ryhmäpaikan voi ottaa kuitenkin vastaan vasta sitten, kun tekemättömät talkootunnit on tehty. Tähän asti paikka on vapaasti muiden kurssilaisten käytettävissä.

3. Uuden jäsenen tulee tehdä puolet kauden talkoovelvoitteesta ensimmäisen kurssin aikana päästäkseen kauden seuraavalle kurssille.

4. Talkootunnit kerätään seuran järjestämissä tapahtumissa, kuten esimerkiksi kisoissa ja epiksissä (epävirallisissa kisoissa)

Mikäli et jostain syystä pääse osallistumaan tapahtumiin, niin tunteja on tarvittaessa mahdollista kerryttää myös itse ehdottamallasi tavalla. Tunteja voi kerryttää myös kouluttamalla esim. muutaman kerran teematreenejä (esimerkiksi keppi- tai kontaktiteemalla)

5. Oman peräkärryn tai pakettiauton käytöstä kuljetuskalustona saa yhden (1) kökkätunnin (esim. estekökän yhteydessä)

6. Mikäli tiedät, ettet tulevana kautena (kesä/talvi) pääse osallistumaan viikkoryhmiin tai lunastamaan vapaaharjoitteluoikeutta, TÄYDET talkootunnit on mahdollista siirtää yhden kauden yli. Sovi asiasta AINA etukäteen hallituksen kanssa.

7. Voit kerryttää tuntejasi myös jollekin toiselle jäsenelle merkkaamalla se talkoopäivän nimilistaan, jälkikäteen tehtävät tuntien siirrot eivät ole mahdollisia.

8. Ilmoittamatta jääneestä talkoopäivän poissaolosta kertyy jäsenelle -4 talkootuntia

Jos sinulla itselläsi on idea, mitä voisit tehdä seuran hyväksi ja ansaita samalla kökkätunteja, ota ihmeessä yhteyttä hallitukseen!