Koulutus

Kurssiaikataulut

Seuramme harjoitukset ovat jaettu neljään jaksoon (kesäkausi = 2 kurssia, talvikausi = 2 kurssia). Ulko­- eli kesäkausi alkaa yleensä säiden salliessa toukokuun puolessa välissä ja päättyy lokakuun puolessa välissä. Halli-­ eli talvikausi alkaa loka-marraskuun vaihteessa ja päättyy viimeistään huhtikuun lopussa. Kausien välissä pidetään viikon tai kahden mittainen tauko jos vaan mahdollista. Alla kurssien aikataulut:

Kurssi 1 viikot 3-14

* tauko*

Kurssi 2 viikot 18-27

Kurssi 3 viikot 28-37

* tauko*

Kurssi 4 viikot 40-51


Kursseille ilmoittaudutaan kauden vaihtuessa uudelleen nettilomakkeella. Nettilomakkeessa tulevan kauden kurssit on ilmoitettu valmiiksi ja harrastaja valitsee niistä itselleen sopivimmat ryhmävaihtoehdot. Seuramme ulkopuolisten valmentajien valmennuksista tiedotetaan ilmoittautumisen yhteydessä tarkemmin.


KOULUTUKSISTAMME YLEISESTI

Järjestämme viikoittaista agilitykoulutusta sekä kesä- että talvikaudella. Lisäksi jäseniämme käy kouluttamassa vaihtuva ulkopuolinen valmentaja noin kerran kuukaudessa tai kahdessa läpi vuoden. Seurassamme pyörii myös lähinnä kilpailevista koirakoista koostuva valmennusryhmä, jossa joka toinen kerta paikalla on ulkopuolinen valmentaja. Agilityn lisäksi seurassamme pyörii viikoittain 1-2 jäsenille suunnattua rally-tokoryhmää.

Kesäkaudella järjestämme n. 4 viralliset kilpailut sekä epävirallisia kilpailuja. Toimintaamme kuuluu myös muu agilitya tukeva toiminta, esimerkiksi alan luennot ja fysiikkaharjoitukset ohjaajille. Rally-tokossa järjestämme vaihtelevasti resurssien salliessa epiksiä ja virallisia kilpailuja. Panostamme myös kuukausittaiseen kouluttajien kouluttamiseen.

Lajin vauhti ja tarkkuutta vaativat esteet saattavat johtaa vakaviinkin onnettomuuksiin, ellei riskejä tunneta. Koulutusohjaajanne on kaikkein tärkein turvallisuustekijä. Älä koskaan suorita esteitä ilman koulutusohjaajan valvontaa! Kuuntele aina ensin ohjeet tarkasti ja toimi vasta sitten. Kysy aina neuvoa, jos olet epävarma. Sekä sinun että koirasi  terveys ja hyvinvointi on kaikkein tärkeintä! Lisenssi kattaa ohjaajalle aiheutuvat vahingot, muilta osin harjoittelu tapahtuu aina omalla vastuulla.

KIINNOSTAAKO KOULUTTAMINEN?

Ilman vapaaehtoisia kouluttajia ei seuran ydintoiminta, viikkokurssit pysy hengissä. Jos haluaisit kouluttaa ja nauttia kouluttajaeduista, laita sähköpostia koulutusvastaavallemme.

Kouluttajana saat

 • etuajo-oikeuden ryhmiin
 • muiden kouluttajien tuen
 • Lisäksi neljä vapaavalintaista etua (ei voi vaihtaa kesken kauden):
  • ilmainen ryhmäpaikka
  • ilmainen vapaaharjoitteluoikeus
  • kauden ulkopuolisten kouluttajien valmennukset ilmaiseksi
  • talkootunnit (kuluvan kauden tunnit kokonaisuudessaan kuitatuiksi kahden kurssin vetämisellä)
  • starttilahjakortit (2x 15 € + 1 x 7€)

Puolikkaan ryhmän kouluttajalle edutkin puolittuvat, eli kaksi vapaavalintaista etua.

Kouluttajana sitoudut:

 • vetämään viikkokurssit sovitusti, saat peruuttaa korvauksetta yhdet (1) treenit / kurssi
 • muille perutuille kerroille järjestät korvaavan treenikerran tai sijaisen, mikä/joka hyväksytetään ryhmäläisillä
 • olet myös velvollinen tuuraamaan vastavuoroisesti, jotta saat nauttia täysistä kouluttajaeduista

Tervetuloa mukaan niin uudet kuin vanhatkin kouluttajat!